Сьогодні, 29 липня, відзначають День Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Це відносно нове офіційне військове свято, яке затвердили указом президента України від 26 липня 2016 року. З цієї нагоди департамент з питань цивільного захисту ЛОДА вітає усіх причетних.

 Очільник Львівщини Максим Козицький також привітав військовослужбовців.«Іду на ви!” – Казав ворогам відкрито наш князь Святослав Хоробрий. Сьогодні це є гасло Сил спеціальних операцій Збройні Сили України, які 29 липня відзначають свій День. Вірність Батьківщині, мужність, сміливість, відвага та рішучість — це риси українських воїнів-спецпризначенців. Про них ходять легенди, про них знімають фільми, вони стають головними героями книг і, звісно, – Героями України. Бажаю всім воїнам Сил спеціальних операцій ЗСУ завжди повертатися з бойових завдань переможцями! Міцного здоров’я, успіхів і всіх гараздів Вам та Вашим родинам», – голова Львівської ОДА Максим Козицький.

До слова, “Іду на Ви!” – це бойове гасло великого київського князя Святослава Хороброго, яке обрали гаслом Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Довідково:

Сили спеціальних операцій Збройних Сил України (ССО ЗСУ) — окремий рід сил Збройних Сил України, до складу якого входять частини спеціального призначення і підрозділи інформаційно-психологічних спеціальних операцій, що комплектуються спеціально навченими фахівцями, які мають спеціальні можливості у сферах розвідки, прямих акцій та військової підтримки для виконання складних, небезпечних, інколи політично чутливих операцій, що проводить командування ССО.