Вже з 18 вересня підприємці зможуть реєструвати Декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці. Проєкт єДозвіл фінансується European Union in Ukraine у межах проєкту EU4DigitalUA, що впроваджується FIIAPP.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Процес подання — автоматизований: кілька кліків у Дії і готово.

Серед переваг — превентивне усунення недоліків заявок. Алгоритм програми вказуватиме, які поля заповнені некоректно. Якщо, доданий до заявки документ не відповідає вимогам, підприємці оперативно отримуватимуть через Дію коментарі фахівців Мінекономіки.

Згодом для підприємців буде доступна ще одна послуга:

Підприємці, які мають підстави для подовження граничного строку розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів, зможуть отримати через єДозвіл висновок Мінекономіки, що дає право на таке подовження.

Запрацює така можливість у жовтні цього року.

Розробка та запуск системи єДозвіл здійснюється Міністерством економіки України у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України та фінансується Європейським Союзом у межах проєкту EU4DigitalUA, що впроваджується FIIAPP .

Консультаційна підтримка щодо розробки нормативно-правових актів для системи здійснюється проєктом EU4Business: SME Policies and Institutions Support (SMEPIS), що реалізується Ecorys у консорціумі з GIZ (GIZ Ukraine), Офіс ефективного регулювання BRDO та Civitta за фінансової підтримки Європейського Союзу. Проєкт «Підтримка цифрової трансформації України» (DTA), партнером з реалізації якого є BRDO, забезпечує повний цикл впровадження єДозвіл.

Більше: https://cutt.ly/6eTfF9HU