Начальник Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області                      Тарас Печора провів сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо ведення підприємницької діяльності та змін у податковому законодавстві. Додзвонювачі  цікавилися  питаннями  заповнення звітності в електронному вигляді з метою реалізації права на отримання податкової знижки. 

  Керівник ДПІ проінформував платників податків, що подати декларацію про майновий стан і доходи з копіями підтверджуючих документів можна віддалено через Електронний кабінет на сайті http://cabinet.tax.gov.ua або через мобільний застосунок «Моя податкова». 

«Моя податкова» – це безкоштовний застосунок, який забезпечує платникам простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби. Мобільний застосунок надає можливість швидко отримувати необхідну інформацію, подавати заяви та декларації, сплачувати податки. Його можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS. Для цього потрібно мати лише електронний ключ, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

Також у платників виникали питання щодо сплати мінімального податкового зобов’язання та майнових податків громадянами, погашення боргу з податків і зборів та заборгованості з єдиного внеску.

Окрім цього, Тарас Печора  розповів платникам податків про основні аспекти Національної стратегії доходів до 2030 року та заходів ДПС із її впровадженням на період 2024-2025 роки, підходи до організації роботи Державної податкової служби України у зв’язку зі схваленням Кабінетом Міністрів України постанови від 25 липня 2024 року № 854 «Про реалізацію експериментального проєкту щодо функціонування системи управління податковими ризиками (комплаєнс-ризиками) в Державній податковій службі».