Обсяг сільськогосподарського виробництва у Львівській області у січні-серпні 2021 року порівняно з січнем-серпнем 2020 року збільшився на 5,3%.
За даними Головного управління статистики у Львівській області сільськогосподарські підприємства за період з січня по серпень 2021 року збільшили обсяг виробленої продукції на 8,5%, господарства населення – на 2,6% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Як розповіла директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Тетяна Гетьман, збільшення обсягів виробництва відбулось за рахунок зростання виробництва овочів відкритого ґрунту на 18,5%, ріпаку та кользи – на 7,1%, зернових та зернобобових культур – на 3,6%.
«Слід додати, що урожайність ріпаку та кользи склала 33,4 ц з 1 га зібраної площі, що складає 129 % до урожайності минулого року. Також збільшилась урожайність зернових та зернобобових культур на 7,9 % та в середньому склала 47,6 ц/га по області.
Також у господарствах усіх категорій порівняно з січнем-серпнем 2020 року зросло виробництво м’яса на 13,0%, яєць (одержаних від птиці свійської) – на 2,0%. В той же час скоротилось виробництво молока на 7,7%», – зазначила Тетяна Гетьман.