k2FtbBdWr1

Про ознайомлення платників з податковими новаціями

Про зміни в податковому законодавстві в умовах воєнного стану розповіли платникам податків на черговій зустрічі фахівці Кам’янка-Бузької ДПІ ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області.
Зокрема, було проінформовано присутніх про те, що на період дії воєнного стану спрощенці 1 та 2 груп мають право не сплачувати єдиний податок, а підприємці, незалежно від обраної ними системи оподаткування – єдиний внесок за себе. При цьому податківці наголосили на важливості сплати податкових зобов’язань, як основного джерела наповнення місцевих бюджетів та Пенсійного фонду.

На зустрічі розповіли і про обов’язок підприємців 2-4 груп застосовувати РРО або ПРРО у разі проведення розрахунків з покупцями за готівку, та звернуто увагу на перевагах та зручності у використанні програмних РРО.
Також було повідомлено, що цього року громадяни мають можливість отримувати податкові повідомлення-рішення про сплату майнових податків – податку на нерухомість та плати за землю в електронному вигляді через Електронний кабінет та зазначив, що у разі наявності розбіжностей між даними, зазначеними у податковому повідомленні-рішенні та документами на право власності, громадяни можуть звернутися до Центру обслуговування платників та провести звірку.
Нагадали працівники ДПІ і про податкову амністію, яка триватиме до 1 березня 2023 року та податкову знижку за понесеними в 2021 році витратами.
Крім цього, розповіли про можливості електронних сервісів, які надає Державна податкова служба України та про новий формат спілкування податкової служби з платниками податків – Податкову комунікаційну платформу.