На запитання платників, що надходили під час «гарячої лінії» щодо актуальних питань  податкового законодавства, відповідав начальник Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Тарас Печора.

Під час «гарячої лінії» мова йшла про порядок сплати податків та подання звітності суб’єктами господарювання під час воєнного стану, порядку реєстрації платником єдиного податку, отримання реєстраційних та дозвільних документів, внесення змін в облікові дані ФОП, тощо. 

Посадовець наголосив, на обов’язковому  поданні платниками єдиного податку до податкових органів заяви про спрощену систему оподаткування, з додавання нових КВЕДів в паперовому вигляді або в електронному через Електронний кабінет платника при зміні (доповненні)  видів економічної діяльності у державного реєстратора або через додаток Дія. 

Під час «гарячої лінії» посадовець поінформував про «можливості»  Електронного кабінету та інші податкові сервіси. 

Також Тарас Печора відповів на запитання щодо особливостей розрахунку мінімального податкового зобов’язання (МПЗ) для юридичних та фізичних осіб, формування суми сплачених податків, зборів платежів та витрат на оренду земельних ділянок, які повинні бути враховані при обчисленні МПЗ.