Відтепер дізнатися завантаженість пунктів пропуску та спланувати логістику на кордоні стане легше. Дані про перетин кордону вантажівками, які реєструвалися через сайт або застосунок єЧерга, опублікували на порталі відкритих даних — https://curly.click/r/c79f

Набір даних містить інформацію про вантажні транспортні засоби, навантаження на пункти перетину та скасування записів у системі єЧерга.

Відкриті дані єЧерги допоможуть:

аналізувати завантаженість пунктів пропуску та планувати поїздки транспортно-логістичними підприємствами

ухвалювати ефективні рішення щодо керування навантаженням на пунктах пропуску та відкриття нових

зменшити ризики корупційних схем від транспорту, який не зареєстрований в електронній черзі

підвищити прозорість роботи системи єЧерга.

Для кого відкриті дані системи єЧерга❓

Представникам держорганів, бізнесу й громадськості для аналітики, прогнозування та використання даних у дашбордах і сервісах.

Нагадаємо, єЧерга — сервіс, через який можна за кілька кліків записатися в електронну чергу для перетину кордону на міжнародних пунктах пропуску. Система працює на 28 пунктах пропуску, нею скористалося вже майже 1,4 млн вантажівок. Детальніше про єЧергу — за посиланням https://echerha.gov.ua/

Проєкт «Електронна черга перетину кордону» реалізує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у співпраці з Міністерством цифрової трансформації, Укртрансбезпека, Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України, Державна митна служба України і Державна прикордонна служба України завдяки Проєкт “Підтримка цифрової трансформації”, що фінансується USAID і UK Dev. Партнер проєкту — Фонд Східна Європа.