Ці кошти, разом із фінансовим ресурсом, який виділили з міського бюджету, скерують на першочергові аварійно-відновлювальні роботи (заміна вікон, дверей, ремонт дахів), а також на компенсацію за проживання в готелях і оренду житла для людей, чиї помешкання пошкоджені чи зруйновані.

За останніми підрахунками, через вчорашню атаку окупантів, близько 200 сімей у Львові потребують ремонту житла або й взагалі – нових домівок. Більшість з них тимчасово поселилися в родичів чи друзів, близько двох десятків людей звернулися по допомогу з відселенням. Їм запропонували пожити у модульному містечку або в одному з 20 готелів міста, які зголосилися прийняти постраждалих. Проживання – безкоштовне.

Ушкоджень різного ступеня зазнали 188 багатоквартирних та приватних будинків у Львові.

Суттєво пошкоджені 20 багатоквартирних будинків.

Щонайменше два десятки квартир повністю знищені.

Постраждали два медзаклади, три школи, дитсадок, художній ліцей та два центри творчості.

Серед будинків, які понищило, є 19 пам’яток архітектури. Представники департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА спільно з комунальними службами, управлінням історичного середовища й архітекторами провели попередні обстеження пошкоджених будівель, оцінку втрат та предметів охорони. Відібрали цінні елементи пам’яток архітектури, які використають для відновлення цих будівель.

Усі ці руйнування – наслідки атаки трьома «шахедами», двома ракетами типу «Х-101» та двома «Кинджалами».

Профільні служби працюють на місцях, щоб встановити, що підлягає відновленню і в які терміни.