Нещодавно фахівці Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області на черговому тренінгу роз’яснювали платникам податків актуальні питання щодо оподаткування. 

Так, податківці наголосили громадянам на важливості сплати податку на нерухоме майно та земельного податку, розповіли про можливість отримання громадянами податкової знижки та про діючі електронні сервіси податкової служби. За словами працівників ДПІ, для спрощення виконання податкових процедур платникам варто використовувати електронні сервіси ДПС, зокрема сервіс «Електронний кабінет» та мобільний застосунок «Моя податкова». За допомогою цих сервісів є можливість подати декларації про майновий стан і доходи та іншу податкову звітність, дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету, переглянути повідомлення про нарахування майнових податків. 

Крім того, було звернуто увагу на обов’язкове застосування РРО або ПРРО суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахунки за готівку. Податківці зазначили, що мають право не застосовувати касові апарати лише платники, які обрали першу групу єдиного податку та суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі. 

На завершення тренінгу розповіли про можливість громадянами отримати податкову знижку за витратами, понесеними у 2023 році. Детально зупинились на переліку  витрат, які можна включати до податкової знижки, та документах, які необхідно надати разом з декларацією про майновий стан і доходи. Крім того, зауважили, що декларацію до податкового органу слід подати  не пізніше 31 грудня 2024 року.