Сьогодні у Дніпрі проходить Третій регіональний форум «Реформа системи шкільного харчування» за участі першої леді України Олени Зеленської, під час якого обговорюють проблематику сфери шкільного харчування, імплементацію успішних кейсів інших держав в Україні, роль та сферу відповідальності керівників різних рівнів  в організації безпечності харчування та ін. Серед спікерів сьогоднішнього форуму – прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владислава Магалецька, представники Національної асоціації громадського харчування тощо.

Учасниками форуму стали представники шести областей – Дніпропетровської, Сумської, Харківської, Запорізької, Луганської, Донецької. Львівську облдержадміністрацію на заході представили профільний заступник голови ОДА Іван Собко та директор департаменту освіти і науки Олег Паска.

«Система освіти в Україні змінюється – починаючи від будівництва нових середніх шкіл  до реформування профтехосвіти. Проте ці зміни повинні стосуватися і щоденних умов перебування учнів/студентів у навчальних закладах. Завдяки запровадженню нових стандартів якості харчування у школах, діти зможуть виробити звичку правильного харчування, що позитивно вплине як на їхні розумові здібності, так і на загальний стан здоров’я. Тому важливо напрацьовувати чіткі механізми вдосконалення цієї системи. Тішить, що експерти з харчування діляться своїм досвідом та експертною думкою.

Саме з обговорень і спільних напрацювань влади та експертів починаються перші кроки до реформування.  Ми ж зі свого боку підтримуємо ініціативу Олени Зеленської та профільних міністерств щодо реформування системи шкільного харчування та будемо всіляко сприяти, щоб наші діти вели здоровий спосіб життя», – зазначив Іван Собко.

Форум проходить у межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі за ініціативи Олени Зеленської та у співпраці Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства економіки, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, ГО «Національна асоціація громадського харчування».