Регулярне вимкнення світла призводить до відключення холодильного обладнання, що негативно впливає на зберігання продуктів харчування. Для того, щоб не купити зіпсовані продукти необхідно:

• купувати продукти, які виготовлені нещодавно і якнайменше зберігались у магазині;

здійснювати закупівлі у закладах, де більша кількість покупців, а відповідно, і графіки поставок частіші;

• звертати увагу на завантаженість холодильників магазинів харчовими продуктами. Перевантажене холодильне обладнання не здатне тривалий час після знеструмлення утримувати температуру;

• завжди перевіряти дату пакування, кінцеву дату для вживання й умови зберігання;

• уникати продуктів “за півціни”, у яких уже минає термін придатності, тому що під час постійних відключень світла зростає ризик того, що продукт уже зіпсувався.