Щорічно у третю неділю жовтня в Україні відзначають День працівників харчової промисловості. Цьогоріч свято припало на 17 жовтня.

З нагоди свята сьогодні у Львові вручили нагороди найкращим працівникам двох підприємств: ПрАТ «Концерн Хлібпром» та філії АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» «Львівський комбінат хлібопродуктів».

До привітань долучились керівництво Львівської ОДА та департаменту агропромислового розвитку адміністрації.

«Ключовим завдання сьогодні для країни, яка позиціює себе, як аграрна є збільшення частки переробки зерна на борошно. Важливо, щоб наші переробні підприємства нарощували свої обсяги. Бути лише сировинним придатком до переробних галузей інших країн, це однозначно не є передумовою для тієї потужної економіки, якою зараз володіє Україна», – сказав заступник голови Львівської облдержадміністрації Віталій Загайний.

Опісля Віталій Загайний вручив нагороди від імені голови Львівської ОДА. За багаторічну сумлінну працю, високі досягнення у виробництві харчових продуктів та з нагоди професійного свята нагородили:

  • Ірину Духнич – головного бухгалтера «Львівського комбінату хлібопродуктів»;
  • Олександра Лозового – старшого комірника відділу складської логістики концерну «Хлібпром»;
  • Романа Перестюка – головного механіка концерну «Хлібпром».

Довідково:

День працівників харчової промисловості відзначають в Україні з 1995 року, згідно з Указом Президента. Підприємства харчової та переробної промисловості відіграють провідну роль у забезпеченні населення продовольчими товарами. Працівники цієї галузі постійно освоюють нові види продукції, розширюють асортимент, поліпшують якість товарів.

Харчова промисловість України — це тисячі великих, середніх та малих підприємств різної форми власності. Завдяки їм на полицях магазинів панує таке розмаїття соків та напоїв, м’ясних і молочних продуктів, олії та круп, хлібобулочних виробів, консервів, солодощів тощо.