Згідно з порядком визначення підприємств, які мають важливе значення для галузі національної економіки чи задоволення потреб територіальної громади в особливий період.

Серед ключових змін:

➡️Кількість критеріїв Львівської ОВА зменшилась з десяти до дев’яти.

➖ З переліку виключили два критерії, які стосувалися підприємств комунальної та державної форми власності.

➕ Додали один новий критерій щодо розміру середньої заробітної плати за останній календарний квартал, який повинен становити або перевищувати 17 750 грн.

➡️ Уточнили вимоги щодо працевлаштування ВПО.

✔️ Кількість таких осіб повинна становити 5% та більше від загальної чисельності працівників на підприємстві.

➕ При цьому ВПО повинні продовжувати працювати на підприємстві станом на останній календарний квартал, що передує зверненню підприємства.

➡️ Для всіх підприємств встановили єдину вимогу, за якою здійснюється їх визначення важливими для територіальних громад Львівської області —> відповідати не менше ТРЬОМ критеріям, визначеним Львівською ОВА.

“Тобто, відтепер не братиметься до уваги приналежність підприємства до комунальної/державної власності. Натомість, враховуватимемо середню заробітну плату, адже тенденції на ринку праці засвідчують, що бізнес починає виходити з тіні і, відповідно, заробітна плата зростає”, – Stepan Kuibida.

Детальніше про порядок звернення підприємств до Львівської ОВА для їх визначення критично важливими за посиланням: https://loda.gov.ua/services/text/57336