Заступницею начпльника Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Оксаною Солонинкою проведено черговий сеанс телефонного зв`язку “гаряча лінія”  щодо отримання громадянами податкової знижки.

Під час спілкування з платниками податків Оксана Солонинка проінформувала, що податкову знижку громадяни можуть отримати, якщо вони протягом звітного 2023 року здійснювали витрати: на навчання; отримання доступного житла за державними програмами; оплату допоміжних репродуктивних технологій;  відсотки за іпотечним кредитом; внески на благодійність; страхування життя самих платників податків і членів їх сімей, орендну плату за договором оренди житла громадянами, які мають статус внутрішньо переміщених осіб та ряд інших. При цьому звернула увагу на певні обмеження у наданні податкової знижки та на те, що скористатись таким правом можна упродовж усього 2024 року.

Крім того, заступниця начпльника Кам’янка-Бузької ДПІ повідомила, що для оформлення податкової знижки необхідні такі основні документи: копія паспорта; довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податку; довідка про заробітну плату, отриману протягом звітного року; копії документів, що підтверджують сплату (квитанції, платіжні доручення тощо); документ, що підтверджує ступінь споріднення (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб), якщо витрати здійснено на користь члена сім’ї.

Також, наголошено, що для подання декларації громадяни можуть скористатися Електронним кабінетом платника або мобільним застосунком «Моя податкова». При цьому наголосила, що для роботи з цими сервісами необхідно мати електронний ключ, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

В ході телефонної розмови платники податків, які зателефонували на «гарячу лінію», отримали відповіді на всі запитання, які їх цікавили.