До 30 жовтня триває реєстрація команд на Всеукраїнські шкільні ліги. Це унікальна можливість для школярів змагатися у різних видах спорту протягом року. Від шкільних змагань до всеукраїнського фіналу – кожен знайде для себе виклик.

Про це йшлося під час засідання організаційного комітету щодо реалізації фізкультурно-оздоровчих заходів та змагань у межах проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». Нарада відбулась за участі керівників структурних підрозділів Львівської ОВА, голів РДА та запрошених осіб.

Цьогоріч організатори збільшили кількість видів спорту, в яких змагатимуться школярі: додали гандбол, регбі-5 та футзал серед дівчат. А також – розширили вікові категорії учасників: братимуть участь діти 5-9 та 9-11 класів.

Відтепер, шкільні ліги відбуватимуться в таких категоріях:

• Баскетбол – юнаки (учні 5-9 та 9-11 класів) та дівчата (учні 5-9 та 9-11 класів)

• Волейбол – юнаки (учні 5-9 та 9-11 класів) та дівчата (учні 5-9 та 9-11 класів)

• Гандбол – змішані команди (юнаки та дівчата) учні 5-7 класів

• Регбі-5 – змішані команди (юнаки та дівчата) учні 5-7 класів

• Спортивне орієнтування – юнаки (учні 5-9 класів) та дівчата (учні 5-9 класів)

• Футзал – юнаки (учні 5-9 та 9-11 класів) та дівчата (учні 5-9 та 9-11 класів)

• Черліденг – змішані команди (юнаки та дівчата), категорія А (професіонали) та категорія Б (початківці).

Амбасадорами проєкту в новому сезоні у Львівській області є видатні спортсмени світового рівня: паралімпійський чемпіон з тенісу настільного Віктор Дідух, бронзовий призер чемпіонату світу з футзалу Михайло Зварич, призерка чемпіонату світу, чемпіонка Європи, учасниця Олімпійських Ігор з боротьби вільної у Парижі Оксана Лівач, чемпіонка Європейських ігор та призерка чемпіонату Європи з веслування Валерія Терета та фіналістка Олімпійських ігор у Токіо й призерка юнацької Олімпіади – гімнастка Христина Погранична.

Реєстрація команд триває за посиланням: https://scl.gov.ua/.