Днями завершився конкурс найкращого шкільного меню, що був покликаний напрацювати альтернативні меню, які можна буде пристосувати до умов різних шкіл на різних територіях.
До конкурсу зголосились школи та відділи освіти різних територіальних громад області. Відтак, на розгляд експертної комісії надійшла 21 робота.
Із найбільшою кількістю балів перемогуздобула робота Жовтанецького опорного закладу, автором якої є директорка школи Жанна Король. Лауреатамивизнали ще чотири шкільних меню, авторами яких є технологи, медичні сестри та лікарі-педіатри.
«Дуже позитивно, що стільки робіт подали на конкурс, хоча ми на це не дуже сподівались. Це свідчить про зацікавлене та відповідальне ставлення наших закладів та управлінці до запровадження нового харчування у школах. Роботи переможців інші школи можуть брати за зразок при створенні власних меню», – розповіла начальник відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти департаменту освіти і науки Ірина Сислюк.
Конкурсна комісія, що оцінювала подані чотиритижневі меню, оцінувала ряд критеріїв, зокрема, інгредієнти кожної страви, втрати при обробці, енергетичну цінність, різноманітність страв, кількість дорого вартісних продуктів тощо.
Зазначимо, уже із січня всі школи повинні керуватись новими нормами під час організації харчування школярів. Робота відбувається в межах реформи системи шкільного харчування, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.