Уряд прийняв постанову щодо автоматичної перевірки відомостей, необхідних для допуску особи до керування транспортними засобами та оформлення посвідчень водія. Відповідне рішення ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів України 8 серпня.

Документ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо автоматичного здійснення перевірок відомостей, необхідних для допуску особи до керування транспортними засобами, оформлення, видачі посвідчень водія, реєстраційних документів і номерних знаків на транспортні засоби, а також способу їх отримання» спрямований на спрощення та покращення прозорості отримання послуг у сервісних центрах МВС.

Прийняття зазначеної постанови розширює можливості громадян. Зокрема, вони можуть обирати зручний для них формат отримання пластикового свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу і номерних знаків (поштовим зв’язком або традиційним в ТСЦ МВС).

Також цей документ сприятиме покращенню електронної інформаційної взаємодії МВС з іншими суб’єктами для автоматизації системи перевірки відомостей необхідних для надання послуги сервісними центрами МВС.