k2FtbBdWr1

«2021-й рік є фінальним для проєкту «РовеловеРозточчя – разом попри кордони», – Юрій Бучко

Проєкт «РовеловеРозточчя» реалізують спільно Люблінське воєводство та ​Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна» за кошти ЄС у межах програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Загальна вартість – 2,01 млн євро. Заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко та заступник голови Львівської облради Юрій Холод разом з польськими партнерами обговорили хід реалізації проекту.

 

 «З нашого боку ключовим заходом є будівництво еколого-просвітницького візит-центру та його облаштування в Яворівському національному природному парку. Зараз його будівельна готовність – 80%. Вартість будівництва візит – центру понад 7, 5 мільйонів гривень. Більшість коштів – грантові, але є умова співфінансування. Відтак, торік з обласного бюджету виділили понад мільйон гривень, цьогоріч ще 450 тисяч.Також проєкт передбачає ознакування міжнародного велосипедного шляху R-60, що веде до кордону з Польщею на митних перетинах Рава-Руська та Гребенне. Загальна протяжність шляху 160 км по території Львівської області і 187 км по території польського прикордоння.

І, власне, по цьому шляху управління туризму та курортів ознаковує частину від Високого Замку, адже звідси розпочинається Розточчя, до рекреаційного осередку – ведмежого притулку Домажир», – зазначив Юрій Бучко.

Довідково:

Проєкт «РовеЛове Розточчя – разом попри кордони» фінансується Європейським Союзом через Програму транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Партнерами цього Проєкту від України виступають Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА, Яворівський НПП, Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна», а від Польщі – Уряд Маршалковський в Любліні, Розточанський парк народовий та Ґміна Замость.

У рамках проєкту реалізовуються та заплановані до реалізації заходи, спрямовані на:

– створення нових велосипедних маршрутів на Розточчі (на території України та Польщі);
– маркування веломаршрутів та облаштування пунктів обслуговування велотуристів;
– підвищення професійного рівня працівників природоохоронних установ;
– промоцію екотуризму тощо.

Ключовим заходом проєкту з української сторони є будівництво еколого-просвітницького візит-центру та його облаштування в Яворівському національному природному парку.