За сприяння Львівської облдержадміністрації почав курсувати прямий автобусний маршрут зі Львова до Державного історико-культурного заповідника «Тустань».

Як повідомили в управлінні транспорту та зв’язку ОДА, йдеться про продовження на 6 км дійсного рейсу. Маршрут автобуса пролягатиме через Меденичі, Трускавець, Борислав і Східницю. На майбутнє розглядають варіант зі збільшенням кількості автобусів на маршруті.

Курсуватиме новий автобус з АС “Автовокзал Двірцевий” за таким графіком:

  • виїзд зранку о 08:45 та в обід 14:00 год до села Урич;
  • прибуття до фортеці «Тустань» о 12:05 та 18:20 год.

«Це один з головних туристичних магнітів Львівської області. Навіть під час пандемії «Тустань» збирає велику кількість гостей. Напередодні до заповідника відремонтували дорогу, а тепер відкрили й автобусний рейс.У зв’язку з цим виникає більше можливостей для мандрівників, які обирають громадський вид транспорту.», – наголосила керівниця управління туризму та курортів Наталя Табака.

За словами директора Державного історико-культурного заповідника Андрія Котлярчука, на появу автобусного маршруту в «Тустані» чекали не один рік. І заповідник докладав для цього чимало зусиль.

“Тепер ситуація з доступністю змінюється на краще, що особливо важливо для гостей з різних регіонів України, туристів з-за кордону. На доїзд автобусом є величезний запит. Людина, яка приїхала потягом чи прилетіла літаком до Львова і хоче побачити область, має можливість приїхати до нас автобусом. Поява автобусного маршруту – це й зручність для селян Урича зокрема. Є можливість, припустимо, поїхати до стоматолога в Трускавець автобусом зі зрозумілим і затвердженим розкладом», – зазначив директор заповідника.