Спеціально для агровиробників Фонд державного майна України надає роз’яснення.

Щоб приватизувати державне майно аграрій як потенційний покупець на період дії воєнного стану повинен звернутись до регіонального відділення Фонду державного майна України з листом в довільній формі про намір приватизації певного об’єкта та сплатити гарантійний внесок.

До загального пакету документів що регламентований статтею 14 Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» необхідно долучити також заяву про ознайомлення з об’єктом приватизації та довідку про те, що потенційний учасник не підпадає під обмеження, встановлені статтею 8 цього ж Закону. Документи потенційного учасника перевіряє майданчик, через який такий учасник аукціону зареєструвався на аукціон. Протокол підписується лише за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Строк підписання – 7 робочих днів з дня наступного за днем формування протоколу. Паперові протоколи можна підписати за проханням переможця.

Орган приватизації та переможець підписують договір купівлі-продажу об’єкта приватизації протягом 25 робочих днів, з дня наступного за днем формування протоколу, але обов’язково після сплати за лот.

Оренда на час воєнного стану відбувається за спрощеною процедурою, а орендарі отримують пільги та знижки:

☑️ Пільгова орендна плата для релокованих підприємств – 1 гривня за 1 м².

☑️Військовослужбовцям – звільнення від орендної плати

☑️Авансовий внесок та забезпечувальний депозит для договорів зменшено до розміру однієї місячної орендної плати.

Зі всіма цікавими пропозиціями щодо приватизації та оренди можна ознайомитись на посиланнями: ФДМУ у Львівській області | Lviv | Facebook, https://t.me/lviv_spfu.