k2FtbBdWr1

Для мешканців Львівського району активізують роз’яснювальну роботу щодо шкоди від спалювання сухої трави

У Львівському районі активізують роз’яснювальну роботу серед мешканців та проведуть профілактичні заходи щодо дотримання вимог пожежної безпеки в приватному житловому секторі та в природних екосистемах, а також недопущення спалювання залишків рослинності на присадибних ділянках, сільгоспугіддях, узбіччях доріг, поблизу лісових масивів і торфовищ, та берегах різних водойм. Про це сьогодні, 26 квітня, йшлося на засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Кожного року пожежі в природних екосистемах і культових спорудах завдають непоправної шкоди природі та державі. Внаслідок спалювання сухої рослинності на відкритих територіях в Україні, і, як результат, велика кількість пожеж – вже набирають ознак глобальної проблеми.

Проведений аналіз показує, що у більшості випадків причина виникнення пожеж – людський фактор: необережне поводження з вогнем, ігнорування необхідності суворого дотримання правил пожежної безпеки.

Варто зазначити, що тільки з початку 2023 року на території Львівського району виникло 106 пожеж через спалювання (загоряння) сухої трави. 17 разів на виклики виїжджали рятувальники у Львові.

Також не оминули увагою питання забезпечення протипожежного стану релігійних споруд, зокрема пам’яток архітектури, дерев’яних церков, розташованих на території Львівського району (кількість таких споруд у районі – 633 об’єкти, в тому числі 144 у Львівській ТГ). Адже пожежі, що виникають у таких спорудах, є резонансними, завдають як матеріальних, так і великих духовних втрат суспільству.

Відтак, керівників громад району зобов’язано вжити низку заходів як профілактичного, так і практичного характеру, з метою дотримання правил протипожежної безпеки та запобігання виникнення пожеж.