Літо – час відпочинку і розваг та слід звернути увагу, що не все так яскраво і безпечно, адже сонце, тепло, вода, ліс, легкий одяг, більше часу на свіжому повітрі та перебування на ігрових майданчиках потребує більшої уваги батьків та організацію відпочинку з метою забезпечення безпеки вашої дитини на час канікул.

Перед тим як відпустити дитину на прогулянку чи ігровий майданчик необхідно провести з дитиною профілактичну бесіду щодо можливої небезпеки у разі не правильної поведінки під час відпочинку.

Найбільш улюбленим місцем для дітей є ігровий майданчик, який містить багато потенційно небезпечних місць, тому дотримання правил поведінки допоможе уникнути травм невиробничого характеру та збереже здоров`я вашої дитини.

Основні правила безпеки на дитячих майданчиках:

✔ Діти дошкільного віку повинні гуляти на майданчику лише під наглядом дорослих. Дитина у віці до 7 років нездатна адекватно оцінювати рівень небезпеки своїх вчинків і загравшись може отримати травму сама або травмувати іншу дитину.

✔ Перед тим, як дозволити дитині грати на дитячому майданчику, дорослі повинні оцінити її безпеку (необхідно перевірити цілісність ігрових конструкцій, наявність гострих кутів і країв). Гойдалки і каруселі перевіряють на стійкість та міцність кріплень і сидінь. На самому майданчику не повинно бути небезпечних предметів (якщо майданчик не виглядає надійно і безпечно, краще підібрати для прогулянки інше місце).

✔ Краще вибирати майданчики зі спеціальним гумовим покриттям або ті, де насипаний пісок. Асфальтове покриття найбільш небезпечно при падінні і заборонене для використання на дитячих майданчиках.

✔ Перед тим, як садити дитину на металеву гірку або гойдалки, потрібно перевірити температуру поверхні ( у спекотну пору року ігрові елементи з металу сильно розжарюються і можуть обпекти дитину).

✔ Важливо правильно підібрати одяг і взуття дитини (речі краще вибирати без великої кількості застібок, дитина повинна мати можливість вільно рухатися).

✔ У сумці для прогулянок повинні завжди лежати прості антисептичні засоби – серветки, зеленка у вигляді фломастера, пластирі, що дасть можливість надати першу допомогу при невеликих ударах і синцях.

Пам’ятайте, що безпека вашої дитини — це, перш за все, ваша особиста відповідальність!