k2FtbBdWr1

Відбулось засідання комісії у справах альтернативної (невійськової) служби

Альтернативна (невійськова) служба, є службою, яка запроваджується замість проходження строкової військової служби і має на меті виконання обов’язку перед суспільством. Питання проходження альтернативної служби регулюються Законом України «Про альтернативну (невійськову) службу».

Сьогодні у Львівській РВА під час засідання комісії розглянули питання продовження альтернативної (невійськової) служби та зарахування перепідготовки заявника до строку служби.

Нагадуємо, право на альтернативну службу мають громадяни України, якщо виконання військового обов’язку суперечить їхнім релігійним переконанням і ці громадяни належать до діючих згідно з законодавством України релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю. Не направляються на альтернативну службу особи, які звільнені від призову на строкову військову службу або яким надано відстрочку.

Альтернативну службу громадяни проходять на підприємствах, установах, організаціях, що перебувають у державній, комунальній власності або переважна частка у статутному фонді, яких є в державній або комунальній власності, діяльність яких пов’язана із соціальним захистом населення, охороною здоров’я, захистом довкілля, будівництвом, житлово-комунальним та сільським господарством, а також у патронажній службі в організаціях Товариства Червоного Христа України.

Строк альтернативної служби становить 27 місяців, а для осіб, які мають вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем підготовки спеціаліста або магістра – 18 місяців.